Monumentele
Brailei




Parcurile si pietele orasului

Principalele artere ale orasului

Cartierele periferice traditionale ale orasului

Alte monumente








Alte monumente



     Pe raza orasului se mai gasesc si alte monumente sau locuri interesante marcate cu semne distinctive. Dintre acestea se cuvin amintite:

Placa memoriala Constantin Hepites, instalata in 1968 pe cladirea cu nr.1 a strazii care ii poarta numele. Pe placa se mentioneaza: "Aici a fost casa in care a locuit Constantin C. Hepites, primul medic al carantinei din Braila si intemeietorul primei farmacii din tara noastra".
Placa memoriala Dumitru Panaitescu-Perpessicius, aflata pe casa memoriala a acestuia din strada Cetatii si pe care scrie: "In aceasta casa s-a nascut si a trait Dumitru Panaitescu-Perpessicius, poet, critic si istoric literar, personalitate proieminenta a vietii culturale romanesti, intre 1891-1671".
Placa memoriala Gheorghe Munteanu-Murgoci, aflata pe frontispiciul liceului "Nicolae Balcescu" din 1963.
Cetatea turceasca si subteranele sale secrete. De la cetate au mai ramas cateva urme din ziduri, iar subteranele nu se cunosc in intregime nici azi si nu sunt amenajate pentru vizitare. Se stie ca aceste subterane aveau latimea de 7m, inaltimea de 4,75m si se aflau la o adancime de 3m. Lungimea lor varia de la cateva sute de metri pana la 12 km. Pana in prezent se cunosc cinci retele subterane, incomplet explorate si care nu pot fi vizitate.